Shoalhaven Community Preschool

Client: Health Infrastructure
Value: Undisclosed

Fugen Constructions was been engaged to deliver design finalisation and construction of the new Shoalhaven Community Preschool. As part of the enabling works for the $438 million Shoalhaven Hospital redevelopment, the new facility was be relocated to the southern end of the hospital campus. The scope of works included the construction of a new purpose-built early education centre that will accommodate up to 60 children, including up to 20 additional places, an external play area, landscaping, and a dedicated parking zone for carer drop-off.

With works completed within the grounds of an operating hospital, the Fugen team took a proactive approach to mitigating risks including the management of works under a helicopter flight path, tree protection within the site, and relocation and replacement of FFE from the existing pre-school into the new facility.